Contacteer ons: 058 53 38 33

Aquaduin / IWVA ov

> Nieuws

Aquaduin ontvangt SDG Champion-certificaat

Gisteren mocht Aquaduin op de Voka Dag Duurzaam Ondernemen het gegeerde SDG Champion-certificaat in ontvangst nemen. Na reeds vele jaren op rij laureaat te zijn van het Voka Charter Duurzaam Ondernemen toont dit certificaat aan dat we op een heel concrete manier duurzaamheidsacties gelinkt aan de 17 duurzaamheidsdoelstellingen (SDG’s) van de Verenigde Naties implementeren in onze kerntaken.

Het wilgenveld waarmee we de afvalwaterstroom van waterproductiecentrum Torreele behandelen werd met succes voorgelegd als pilootproject dat de SDG’s toepast binnen onze taak als drinkwaterproducent. Met dit project houden we op een natuurlijke manier verontreinigingen zoals stikstof- en fosforverbindingen uit het milieu. Daarnaast nemen de wilgen ook CO2 op in hun hout, wat dan weer helpt in de strijd tegen de klimaatverandering. De wilgentakken kunnen geoogst en verder nuttig gebruikt worden als oeverversteviging, bodemverbeteraar of om mee te vlechten.

Deze erkenning geeft ons opnieuw energie om verder te werken aan onze kernopdracht: samen duurzaam werken aan water voor een kwaliteitsvolle en solidaire samenleving.

30.10.2023
Terug naar het nieuwsoverzicht